Radified Community Forums
http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Rad Community Non-Technical Discussion Boards >> YaBB Forum Software + Rad Web Site >> TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1236460434

Message started by Jerry|Jer| on Mar 7th, 2009 at 3:13pm

Title: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry|Jer| on Mar 7th, 2009 at 3:13pm
I have to try at least four or five times before I am taken to this site. At the bottom of my screen it says ... Looking up radified.com and then the screen that says IE cannot display the page. Finally after four or five tries I may finally connect. What's going on? I had the same trouble with my old PC.  Always the same. Never changes. I have shortcuts to the site which I click on. Also save to favorites. Same problem. Anyone else have this problem which I do not have getting to any other site.

Jerry

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by MrMagoo on Mar 7th, 2009 at 8:03pm
Jerry,

The error messages you mention are very generic.  Could you collect some more information for us?

First, do you have the same issues reaching the blog?  http://radified.com/index2.html

Second, could you open a command prompt next time the issue occurs, run the following commands, and post the output?

Quote:
nslookup radified.com

ping radified.com

ping 208.79.239.88

tracert 208.79.239.88


The output from those commands will help us narrow down what is giving you difficulty.

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry|Jer| on Mar 7th, 2009 at 8:33pm
Thanks for the quick response. I'll will try pinging the site as you suggest. I did click on the blog and went there with lighting speed.  Well ... maybe not lighting speed ... but you get the picture I'm sure.
Appreciate the help
Jerry/Jer

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Spanky on Mar 7th, 2009 at 9:31pm
also, at the bottom of this page:

http://www.pingplotter.com/freeware.html

is a free traceroute called pingplotter.

perhaps, when noticing these laggy times, you could run a trace and post your results (*.gif ).

rad in seamonkey

could be our web host, or could be routers between you and the rad web host, which is in chicago.

if radified is your only problem, then it doesn't sound like a prob with your isp.

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by MrMagoo on Mar 7th, 2009 at 11:45pm

Jerry aka Jer wrote on Mar 7th, 2009 at 8:33pm:
I did click on the blog and went there with lighting speed.

The blog is served from the same server setting on the same network with the same IP address.  The fact that you can get to the blog with no issues rules out network related things, so this will be interesting.

Next time you have the problem, just report your results of trying the blog and the commands above and we'll see what we can figure out.

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Rad on Mar 8th, 2009 at 12:26am
i'm picking nits, but the 'blog' is really here:

http://mt4.radified.com/

index2 is technically the 'homepage' .. tho i do certainly blog there.

as is the same tho more cool index.rad:

http://radified.com/index.rad

yes, they are all served from the same server, tho the forum suks more cpu cycles.

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry|Jer| on Mar 8th, 2009 at 3:15pm
OK guys. What you see is what you get. I thought I would never get back here today. It has never been that bad
Jerry

C:WINDOWSsystem3flcommand.com
::oping radified.com
ing request could not find host radified.com. Please check the name and try aga
in.
::\>ping 208.79.239.88
pinging 208.79.239.88 with 32 bytes of data:
eply from 208.79.239.88: bytes32 time2620ms TTLS1
teply fron 208.79.239.88: bytes-32 timel29ns TTLS1
teply from 208.79.239.88: bytes32 timel2sms TTLS1
teply from 208.79.239.88: bytes32 timel25ms TTL=51
‘ing statistics for 208.79.239.88:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (Ox loss),
Ipproximate round trip times in milli—seconds:
Minimum - l2Sms, Maximum — 2620ms, Average — ?49ms
:‘%>tracert 208.79.239.88
‘racing route to host.radified.com [208.79.239.88]
vet’ a maximun of 30 hops:
1 * * * Request timed out.
2 535 ms 419 ms 359 ms 172.26.248.2
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
S * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * * Request timed out.
10 * * * Request timed out.
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
13 * * Request timed out.
14 * * Request timed out.
15 574 ms 539 ms 451 ms host.radified.com [208.79.239.88]
race complete.

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry|Jer| on Mar 8th, 2009 at 3:26pm
I was able to go quickly to all three sites referenced including pingplotter. I have an att air card and have excellent reception.
Jerry

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry|Jer| on Mar 8th, 2009 at 3:29pm
It seems once I connect I can go back ulimited times after exiting. But first time in like in the am or pm., it like crazy ...
Jerry/Jer

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Rad.Test on Mar 8th, 2009 at 10:18pm
Magoo?

Does that look like his ISP = prob?

I spend lots of time at the site, and haven't had any problems.

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by TheShadow on Mar 9th, 2009 at 9:38am
A positive and a negative......

First the negative.

Jerry, why are you still using that totally UNSAFE I.E. ???

Now for the positive.
Jerry, you're not the only one who has had a problem getting into this site.
It was just a day or so ago that I had the same problem.
I immediately tried other sites and forums, to verity my ISP connection and everything was working 100%.

After reading a few other sites I came back to RADIFIED forums and got right in.  I use ONLY Mozilla Firefox and a Satellite ISP, (Wild Blue).

So apparently the 'problem' is neither the ISP or the Browser.
Today, I got right in, with no problems at all. (as usual)

I never get excited over intermittent internet problems.  They happen all the time with one site or another.  If you let those little glitches get to you, well, your life will be a mess. ::)

When you access a web site, somewhere on the WWW, you are going thru countless 'nodes' on the net to get to your desired destination,,,,it's not a direct connection.

An overloaded 'node' anywhere along the path, can cause a delay.
I'm afraid that we'll see more such 'Delays' as the use of the WWW increases.  

When I log in to this site, I may be going thru a node in "Lower Slobovia" or some such place.  Who knows?

Y'all have a great day now, Y'hear?

Shadow  8-)


Get Firefox:
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Rad on Mar 9th, 2009 at 12:42pm
if you guys have trouble accessing the site, pls post a traceroute, so i can go to my webhost and show them data.

there are numerous reasons why you may be having trouble loading a particular site. i need to be able to show the problems are do to the Rad server, and not some other reason.

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry|Jer| on Mar 9th, 2009 at 12:48pm
Rad
This greenhorn would not know how to do that. But let me tell you, it is frustrating after trying five or ten times and ...."0"
Jerry

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry|Jer| on Mar 9th, 2009 at 12:51pm
Shadow: I have been thinking about going to something else ... do you recommend firefox  I guess this has been an ongoing debate
Jerry

TheShadow wrote on Mar 9th, 2009 at 9:38am:
Jerry, why are you still using that totally UNSAFE I.E. ???




Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Rad on Mar 9th, 2009 at 1:20pm
for example, here's a trace i just ran (17-KB *.gif). notice the site is responding well, but that there's slower-responding hops between here and there. i can't show this to my webhost and complain, cuz it shows the site reponding well.

trace_09mar2009.gif (16 KB | 266 )

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by MrMagoo on Mar 9th, 2009 at 10:43pm

Jerry aka Jer wrote on Mar 8th, 2009 at 3:15pm:
C:WINDOWSsystem3flcommand.com
:Shockedping radified.com
ing request could not find host radified.com. Please check the name and try aga
in.
::\>ping 208.79.239.88
pinging 208.79.239.88 with 32 bytes of data:
eply from 208.79.239.88: bytes32 time2620ms TTLS1

This shows that you can get to the site by IP address, but not by name.  Interesting...  

We'll need to troubleshoot your DNS further.  Next time you have trouble, please open a command prompt, and run the following set of commands, then post the output:

Quote:
nslookup
radified.com
server 4.2.2.1
radified.com



Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry aka Jer on Mar 10th, 2009 at 4:00pm
It is not getting any better. Five to ten minutes trying to get here is a lot of time. No complaining just explaining

C:WlNDOWS%system32kommand.com
::‘>ns lookup
)NS request timed out.
timeout was 2 seconds.
-* Can’t find server nane for address 209.183.35.23: Timed out
eet Default servers are not available
)efault Server: UnKnown
Iddress: 209.183.35.23
> radified.com
erver: UnKnown
iddress: 209.183.35.23
NS request tined out.
timeout was 2 seconds,
NS request timed out.
timeout was 2 seconds.
n Request to Unknown timed-out
> server 4.2.2.1
NS request timed out.
timeout was 2 seconds.
efault Server: [4.2.2.1]
iddress: 4.2.2.1
> radified.con
erver: [4.2.2.1)
iddress: 4.2.2.1
Ion—authoritative answer:
lane: radified.con
iddress: 208.79.239.88

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by MrMagoo on Mar 11th, 2009 at 1:04am
Ok, I'm trying to decipher what you did but you've made it a lot of work and I just can't be sure what is going on.  In order to help, I'd like for you to cut the commands I gave you above and paste them into the command prompt rather than typing them yourself.  That will eliminate typos like "ns lookup" when it should have been "nslookup".

Also, please copy the results out of the command window and paste them into the forum.  I can't tell if your typos are before or after you ran the command.

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by TheShadow on Mar 11th, 2009 at 9:23am

Jerry aka Jer wrote on Mar 9th, 2009 at 12:51pm:
Shadow: I have been thinking about going to something else ... do you recommend firefox  I guess this has been an ongoing debate
Jerry


TheShadow wrote on Mar 9th, 2009 at 9:38am:
Jerry, why are you still using that totally UNSAFE I.E. ???


A few years ago, I was so SICK of I.E. that I could chew nails.  For instance I could not work Yahoo Groups at all with I.E.  I had to use the old clunky "Netscape".
Then Mozilla Firefox came along,,,,,even in the pre-release versions it was like a breath of fresh air!  :) :) :)
I could go wherever I liked and everything just worked.

YES, a thousand times YES, I highly recommend Firefox.
Didn't you get that impression from the Signature line on my last post?
I thought that was obvious! ;) ::)
I even gave you the link to download it!!!

8-)


Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry aka Jer on Mar 11th, 2009 at 6:54pm
This is almost too much. It took me all of about twenty minutes to get in this time.  If you can't figure anything out here I am just going to give up on the forum. I know it is not your fault, but time is precious and if I have to spend this much time trying as much as I enjoy learning from the forum, well I'll just have to quit until someone figures something out.  I'll be back at once more time to see if it can be figured out. I don't know what the cingular reference is to, unless it's my air-card which is from cingular.

See below for DOS results
Jerry
C:\>nslookup
DNS request timed out.
   timeout was 2 seconds.
*** Can't find server name for address 209.183.35.23: Timed out
Default Server:  schinetdns.mycingular.net
Address:  209.183.33.23

> radified.com
Server:  schinetdns.mycingular.net
Address:  209.183.33.23

DNS request timed out.
   timeout was 2 seconds.
DNS request timed out.
   timeout was 2 seconds.
*** Request to schinetdns.mycingular.net timed-out
> server 4.2.2.1
Default Server:  vnsc-pri.sys.gtei.net
Address:  4.2.2.1

> radified.com
Server:  vnsc-pri.sys.gtei.net
Address:  4.2.2.1

DNS request timed out.
   timeout was 2 seconds.
Non-authoritative answer:
Name:    radified.com
Address:  208.79.239.88

>

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by MrMagoo on Mar 11th, 2009 at 7:31pm

Jerry aka Jer wrote on Mar 11th, 2009 at 6:54pm:
If you can't figure anything out here I am just going to give up on the forum.

The better information you give us, the faster we can figure it out.  Thanks for cuting and pasting this time - its much easier to read.


Jerry aka Jer wrote on Mar 11th, 2009 at 6:54pm:
*** Request to schinetdns.mycingular.net timed-out

It looks like your Cingular DNS server is not responding to you.  This is an issue with their server.  The other DNS server I had you try (4.2.2.1) did respond and did give you the correct answer.

An easy fix is to change the DNS server your computer is using.  Instead of 209.183.35.23 (which is your Cingular DNS server), you could try 208.67.222.222 and 208.67.220.220.  These servers are owned by OpenDNS (http://www.opendns.com/).  There instructions on their site for making the change if you aren't familiar with the process:

https://www.opendns.com/start/computer/

It is not too difficult and should take less than 5 minutes.

Another possible solution is to call Cingular next time you have this issue and have them troubleshoot the issue with you.  Perhaps they can get their server fixed.  It is probably easier and less frustrating to change over to OpenDNS, though.


Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry aka Jer on Mar 11th, 2009 at 7:49pm
Thank you sir, we will give it a try
Jerry/jer

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry aka Jer on Mar 11th, 2009 at 8:14pm
MrMagoo
Mucho Gracious. That appears to have done the trick. Hellsbones had suggested in a personal message that he also thought it was in the DNS server settings. But I was not brave enough to wade in there ... until tonight. Many thanks again. Perhaps that will help in a number of other areas too.

Jerry/aka jer

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Rad on Mar 12th, 2009 at 9:55am
i've used opendns for a year now, at recommendation of my web host, wiredtree.

normally, if there is a prob with site server, more than 1 person will have prob.

didn't know cingular was into isp.

Title: Re: TROUBLE GETTING TO http://radified.com/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl
Post by Jerry aka Jer on Mar 12th, 2009 at 1:14pm
Rad
This is an Air-phone & this may be the difference. At least, now you know in the future if this issue resurfaces
Jerry/Jer

Radified Community Forums » Powered by YaBB 2.4!
YaBB © 2000-2009. All Rights Reserved.